Date : 12 May 2011
Time : Lunch Hour + Ngular
Venue : Restoran Hassan SS15



Today is Ashraff last day in Prod.Planning&Pricing, bukannya resigned ker.. pegi jauh2 ker.. just pegi department sebelah jer.. Thats why farewell tak beriyer.. heheh
So long...

p/s : im having nasi beriani + ayam madu..nyum nyum..
Date : 21 April 2011
Time : 6.30am-3.30pm
Venue: Putrajaya International Convention Centre (PICC)
Agenda: Proton Network Convention by Marketing Div.
Date : 17 April 2011
Time : 3-5pm
Venue: TGI's Friday , Subang Parade.
Arry dah setahun!! Bila dikenangkan menda yg lepas2, ari bersalin, dalam pantang, trauma tinggal sorang2 dgn baby,1st time bwk baby jalan2 & balik kg.. terasa bagaikan semlm.. tup tup.. anakanda tercinta dah setahun..
For his 1st birthday mommy & daddy rasa takyah la kot buat birthday party. BUkan dia reti appreciate pon. Rasa2nya arry pon takkan happy dengan party dia sendiri..silap2 nangis buat perangai plak dalam org ramai2 tu. Tak ker haru. So this year mommy & daddy decided nak buat kenduri doa selamat pulut kuning. Semoga dengan bersedekah,lebih diberkati & dirahmati. Then pegi makan tiga beranak jer kat TGI Friday.. tiup lilin atas sunday ice cream. Itu pon arry nangis tgk org datang nyanyi kat dia... hahahah..
Mommy & Daddy doakan semoga Arry panjang umur , murah rezeki, sihat & ceria sentiasa.. & arry jadi anak yg baik.. Amin..






Sejak ada anak nie.. aku pon dah tak ingat bila yg aku shopping utk diri sendiri.. ada la sket2.. tp jarang sesangat.. yg selalunya shopping utk arry.. kalo ke shopping complex pon utk arry.. kalo shopping online pon utk arry.. Ntah la.. rasa hepi sesangat kalo shopping utk arry. Lgpon arry stay nursery, pakai baju 5-6helai sehari.. so amatlah TIDAK RUGI.. kalo beli baju byk2 kat dia ( ker aku yg buat alasan utk sedapkan ati)...Setakat nie, semua baju yg beli kat dia semua puas ati.. coz pakai more than 5times.. okay la tu kan.. baby cepat besar..heheh.. cantik kan mommy beli utk arry.. melayang RM350++.. tp takpe.. for arry everything is worth it!



Date : 16 April 2011
Setelah tiga tahun akhirnya tamat riwayat Nokia N95 ku yg tercinta, tak dinafikan setakat nie rasanya N95 la tepon yg paling aku cayang.. semua best..dr application, user frenly. & the best thing is the 5Mp camera, yang pd masa aku beli tu ( Apr 2008) masa tu henpon tu antara yg paling maju..i bought arounr RM1600.

N95 ku betul2 byk berjasa.. aku guna bukan takat sebagai henpon, tp diary,hard disc,jam loceng,n yg pastinya camera. Byk giller gambar sepjg tiga thun aku pakai henpon nie. Dr belum kawin smpi la arry nak setahun. Malangnya riwayat dia berakhir di tangan anakanda tercinta. Arry baling N95 tu , berkecai dibuatnya.. trus home screen jd gelap.. terdiam aku seketika. Apa nak buat salah aku juga, sapa suh letak tempat yg dicapai arry. Agaknya arry nak suh mommy dia tuko henpon baru kot.. huhu.. masalahnya henpon tu rosak sehari sebelum birthday arry, which is of course aku nak snap photo on his birthday the next day ( walopon mmg takde party, tp mesti kena ada gambo kan)..
So nak tak nak, aku kena cr henpon lain.. tanpa berfikir pjg & do any survey.. me & my hubby decided to go to subang parade .. hajatnya nak usha2 dulu.. tup tup.. herm.. terbeli jugak.. henpon apa.. tadaaaa!!!
Nokia E7

Honestly, aku mmg peminat Nokia. Walopon byk tohmahan ttg Symbian.. ntah aku tak kisah pon.. im not a hard user yg nak application yg bombastic & melampau2. Cukup sifat bole call in out, senang nak msg(ada keypad bole tekan2) .. & feature yg mesti ada.. multimedia application. Such as photo & video editor. Music feature.. yg lain2 yg standard.. & yg semua smartphone ada.. social network.
Tak dinafikan mmg la Android & iOS skrg yg terhangat dipasaran. Tp tak minat la kat Iphone& Blackberry.. ramai sgt org pakai.. Iphone plak cantik.. tp tak compatible dgn notebook selain Apple. Menyusahkan jer. Takle bluetooth selain iphone.. hish mengada2 la rasa phone tu. Blacberry plak.. ramai giller pakai.. smpi rimas aku tgk. HTC & Samsung.. nice.. tp ntah takut aku plak yg tak reti nak pakai.. sbb dah terbiasa dengan Nokia common sense. So jalan yg terbaik.. aku pakai Nokia jer la.. Cantik pon cantik, ada QWERTY keyboard, camera 8MP, solid body,battery tahan lama (3-4 ari tahan wooo)...
Okayla tu style la jugak.. walopon aku nie takla hard user on the 'smart application'.
Harapnya, bolela pakai untuk 3thn lg (kalo tak ilang & arry tak baling lg la).
Adios Amigos & Sayonara to my Nokia N95... & Welcome aboard Nokia E7 to uhoneys family..


Date : 13April 2011
Im soooooo happy... finally my room thermometer has arrived. I purchased & made full payment on 28th March. It tooks almost 10 working days to arrive to my desk. At first, cuak gak dibuatnya.. yer la dah buat payment.. takde kabo berita.. so i decided to report dispute to paypal.Immediately the seller response to my mail.. they said that my item has been shipped out. No tracking no. coz i just pay for normal Royal Mail airmail... (padan muka aku!!!) So next time...i must must and must select delivery via Royal Mail Signed For.. so the parcel can be track whether it was in UK or M'sia. Back to my purchase item.
It was called " Philips Avent Digital Bath and Bedroom Thermometer". There are some bloggers & online boutique sell this thinggy.. but it was so expensive: RM160.00, and if there is any discount the lowest price is just around RM149.00...still damn expensive.. Coincidentally, i browse the item.. & in a glance ternampak this item dlm ebay UK.. it was just 17GBP , convert to MYR.. it was just around RM82 (include postage). For a half price, i have to wait this item for 8-10days.. but its sooOOOO WORTH IT!!! yeay yeah... EBAY & PAYPAL ROCKS!!! I love online shopping!!!




Date : 2 March 2011

Arry dah mula menatih.. so tercari2 step walker utk bantu arry berjalan.. Arini EL .. hehe so lepas anto arry ker nursery.. mommy jalan2 la.. gi Jusco nak cr barang sket. Terjumpa plak "Stride to Ride Walker" by Fisher Price. Dah lama dah cari nie.. jumapa plak at 20% discount. Of course i grabbed it.
Dengan kotak besarnya, bawak berjalan sorang2 ke parking lot Sunway Piramid amatla memenatkan... huhuhu
Sampai umah jer, terus assemble follow the manual instruction... Terkial-kial la jugak memulanya.. alhamdulillah after 15min i've done it.. sorang2 tau..
And.. this is the outcome..




Sukanya tgk arry main...
Arry from the 1st day to 9 months old...









Date : 21th January 2011

Today is my turn to come out with my "Quote of the Day". The quote is must about something that you wanna say from the bottom of our heart. My quote is about smile. Coz i really love to smile even to the unknown person.hehehe .. This is what i've prepared:





Date : Of course la 15 January..in 2011
Time , Venue & Chronology:
a) Lunch @ KL Tower - 12pm til 2.30pm
b) Pavillion - Shopping at Tommy Hilfiger Boutique 3.00 til 5pm : Haul- Tommy T-shirt
c) One Utama - Also at Tommy Hilfiger Boutique to get the Tommy watch in red color.
d) Going Home - amik arry at 6.30pm